Главният изпълнителен директор на Tesla  Илон Мъск е кацнал в

...
Главният изпълнителен директор на Tesla  Илон Мъск е кацнал в
Коментари Харесай

Мъск вече е в Берлин за откриването на първата Tesla фабрика там

Главният изпълнителен шеф на Tesla  Илон Мъск е кацнал в Берлин, излиза наяве от потребителят на Twitter @ElonJet, който следи придвижването на частния аероплан на милиардера. Мъск кацна на летището в Берлин близо 10 часа, откакто наподобява, че е напуснал Остин, Тексас, заяви акаунтът в Twitter.

По-рано през март Tesla получи зелена светлина за откриването на своята гигафабрика край Берлин, с което се постави завършек на месеците на закъснение на завода, а немският канцлер Олаф Шолц ще посети фабриката във вторник. Именно той и основният изпълнителен шеф на Tesla и прочут бизнесмен Илон Мъск ще участват на откриването на първия индустриален обект на компанията в Европа тази седмица - така наречен гигафабрика край Берлин. Шолц ще посети във вторник сутринта обекта на Tesla в Грюнхайде, в провинция Бранденбург, която обкръжава столицата, и ще произнесе тирада, заяви в Берлин заместник-говорителят на държавното управление Кристиане Хофман.

Тя обаче предизвести, че проектът може да се промени в последния миг поради продължаващата война в Украйна. Мъск също се чака в завода във вторник, където е планувано тържествено да съобщи първите коли на клиентите. Германският министър на стопанската система Роберт Хабек и министър председателят на провинция Бранденбург Дитмар Вьодке също ще участват на стартирането в употреба. Първоначално Мъск планираше първите коли да слязат от поточната линия през лятото на предходната година. Процесът на утвърждение обаче се забави, частично тъй като Tesla добави цех за акумулатори към заявката за градеж.

Повече  може на намерите в графа Технологии.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР